věneček žloutkový se šlehačkou
Věneček žloutkový se šlehačkou patří k tradičním zákuskům, a tak ho seženete téměř v každé cukrárně. K přípravě těsta se používá bílá hladká mouka, vejce, tuk (máslo, margarín, sádlo nebo olej), pitná voda a špetka soli. Těsto se musí správně propařit, nesmí být propařené příliš, ale ani málo.
Sladkosti, které v sobě kombinují velké množství cukru a tuku není vhodné jíst často a ve velkém množství. Nadměrný příjem tuku a cukru vede ke zvýšenému ukládání tuků v těle, což vede k nárůstu hmotnosti a rozvoji nadváhy. Také tyto výrobky mohou negativně ovlivňovat zdraví našich zubů a zažívání.
Jak je vidět, tak věneček žloutkový se šlehačkou je kaloricky vydatná potravina. Pokud se tedy snažíte zhubnout nebo jíst, co nejdravěji, tak se klasickým zákuskům z cukrárny raději vyhýbejte. Mlsání se ale nemusíte zcela vzdát, můžete si připravit domácí zdravé laskominy (zdravá kakaová roláda, cizrnové brownies, ...).