vepřová kotleta libová bez kosti
Vepřová kotleta libová bez kosti je bohatá na bílkoviny, draslík či vitamíny skupiny B.
Libové vepřové maso se může určitě stát součástí zdravé, vyvážené stravy. Při přípravě pokrmu je důležitá také správná volba tepelné úpravy (vhodnější je přírodní způsob přípravy masa a použití menšího množství kvalitního tuku) a přílohy (vařené brambory/rýže apod.). Zapomenout bychom neměli ani na dušenou zeleninu či zeleninový salát. Takto zvolené jídlo je vhodné i pro osoby s redukční dietou nebo diabetem.
Maso od řezníka bývá zpravidla kvalitnější, než maso z velkého řetězce. Pokud je možnost výběru, volte raději maso pocházející z ČR. Časově náročný dovoz masa z větší vzdálenosti může vyžadovat určitá ošetření (např. pomocí stabilizátorů apod.). A co dobrého si lze z toho masa připravit? Zkuste například grilovanou kotletu s grilovaným salátem a omáčkou z višní.