vepřové libové maso vařené
Vepřové libové maso vařené je zdrojem živočišných bílkovin i tuku. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho metabolismu.
Pokud se libové vepřové maso vhodně připraví, tak je možné jej občas zařadit do racionálního stravování. K nejvhodnějším kuchyňským úpravám patří vaření, dušení, pečení v troubě nebo i rychlé restování. Libové vepřové maso nám zajistí přísun bílkovin, které se podílí na správném vývoji a růstu svalové hmoty. Výhodou je také, že vás na delší dobu zasytí, a tak nebude mít hlad. Před kvantitou vsaďte raději na kvalitu, a dopřejte si maso z farmy nebo v bio kvalitě.
Při nákupu masa dvojnásob platí, že se vyplatí koupit menší množství kvalitního masa od řezníka nebo z farmy. Cena takového masa sice bývá vyšší, ale jeho výživová hodnota je vyšší. Máte-li rádi vepřové maso, ale zároveň si přejete i zhubnout, tak ho připravujte bez přidání tuku a přidejte k němu vhodnou přílohu, například zeleninový salát, celerovo brokolicové pyré nebo restovanou zeleninu.