vícezrnné chlebíčky Bio Racio
Vícezrnné chlebíčky Bio Racio se vyrábějí z rýže, kukuřice, pohanky, Quinoy a soli. Zrna se zpracovávají pufováním. To je proces, kdy se zrna působením vysoké teploty a tlaku zevnitř nafouknou. Metoda umožňuje lepší stravitelnost, ale dojde ke zvýšení glykemického indexu. Tyto chlebíčky neobsahují skoro žádný tuk a najdeme v nich velké množství sacharidů.
Pufované chlebíčky zařazujte do jídelníčku jen jako zpestření. Nemají schopnost zasytit, a proto za chvíli budete mít opět hlad. Protože nezatíží trávení, hodí se jako lehká svačinka před fyzickou námahou. Výrobek může obsahovat stopy sóji a vlčího bobu, je tedy mít se na pozoru pokud na tyto složky máte alergii.
Raději volte chlebíčky bez polevy, ta totiž obsahuje velké množství tuku a cukru. Vícezrnné chlebíčky Bio Racio je vhodné kombinovat s bílkovinnou potravou. Můžete ho jíst například s cottage sýrem nebo jiným sýrem do 30 % tuku, který máte nejradši. Hodí se i šunka nebo je jednoduše jen přikusujte k oblíbenýmu zakysanému mléčnému výrobku. Nezapomínejte ani na čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.