rohlík vícezrnný Pekárna Kabát
Rohlík vícezrnný Kabát nám nabízí hlavně sacharidy a vlákninu. Vícezrnné pečivo se vyrábí z mouky, do níž jsou kromě pšenice a žita přidány i jiné obiloviny, luštěniny či olejniny a to alespoň v objemu 5 % z celkového množství.
Obecně lze říci, že čím více druhů mouky (nejlépe celozrnné), luštěnin a olejnin vícezrnný rohlík obsahuje, tím lépe. Poněvadž jeho konzumací přijmeme širší spektrum cenných látek. Většinou ale platí, že k výrobě vícezrnných produktů se celozrnná mouka používá jen minimálně.
Pokud je to možné, sledujte konkrétní složení pečiva a dávejte přednost výrobkům z celozrnné mouky. Celozrnné pečivo, jenž musí mít alespoň 80% podíl celých zrn, vás díky vyššímu podílu vlákniny na delší dobu zasytí. Pro malé děti je vhodnější pečivo z bílé mouky, poněvadž je pro ně lépe stravitelné.