Vietnamská hovězí polévka s rýžovými nudlemi Pho Bo
Vietnamská hovězí polévka s rýžovými nudlemi Pho Bo je velmi oblíbená asijská polévka. Pho bo je hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, plátky masa a jarní cibulkou. K dochucení se používá limetka, chilli papričky v oleji, rybí omáčka, vietnamská pálivá chilli omáčka, bambusové výhonky a čerstvé bylinky.
Tento silný vývar při chladných dnech zahřeje tělo a podpoří Vaší imunitu. Protože je lehký a dobře stravitelný, hodí se při hubnutí nebo bezlepkových dietách. Rýžové nudle se vyrábí z rýžové mouky a vody. Obsahují málo kalorií bílkovin, tuku a vlákniny a žádný lepek a cholesterol. Jsou zdrojem důležitých látek.
Připravit si tuto polévku můžete i doma. Stačí jen přelít rýžové nudle vroucí vodou a pár minut nechat odstát. Vývar musí být čistý, při vaření sbírejte pěnu, která ho kalí. Vývar se jí hůlkami a lžící a často se do něho namáčí smažené pečivo. Pokrm snězte hned po naservírování, nudle rychle nasakují vývar a jsou stále hutnější. Pokud vám vietnamská kuchyně chutná, pak z našich receptů můžete zkusit výborný lilek po vietnamsku.