vinný střik z červeného vína
Vinný střik z červeného vína je míchaný alkoholický nápoj, který má nižší obsah alkoholu než samotné víno. Je to dáno tím, že se víno naředí vodou. Vodu lze použít jak neperlivou, tak perlivou nebo jemně perlivou.
Účinek na naše tělo se hodně odvíjí od množství vypitého alkoholu. Pokud si tedy občas dáte jeden klasický vinný střik, nebo dva velmi slabé vinné střiky, tak to vašem zdraví neublíží. Pokud se však snažíte redukovat svou hmotnost, tak je lepší se alkoholu zcela vzdát. Obsahuje totiž 'prázdné kalorie', podporuje chuť k jídlu a zpomaluje některé metabolické procesy.
Vinný střik je možné připravit jak z červeného, tak i z bílého nebo růžového vína. Záleží jen na vás, které preferujete. S alkoholickými nápoji se často pojí nějaká oslava nebo sváteční příležitost, a tak se k nim podávají i drobné slané pochutiny k zakousnutí (arašídy, brambůrky, krekry, tyčinky, ...). Toto občerstvení je ale plné kalorií, soli a dalších přídatných látek. Překvapte své hosty domácím slaným pohoštěním sýrové krekry, chuťovky z tortily, šnecci bez mouky, ...).