Višně v medu Včelařství Domovina
MED S VIŠNĚMI > složení: 96% květový pastovaný med, 4 % lyofilizované višně > pastování medu je proces, který med nepoškozuje, med je pastován za studena > lyofilizované mrazem sušené ovoce > pouze med a višně = jednoduché 100% přírodní složení Jó, višně už dozrály. Naprostá pecka ke všemu, k čemu si to chcete dát. A přitom bez pecek. O vitamín C sladší život. Popularita višní strmě stoupá a tak Medvěd višňový říká, “nebuď třešeň, buď višeň”.
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Konzistence ochuceného medu s višněmi Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)