zakysaná smetana 16% tuku Pilos
Zakysaná smetana 16% tuku Pilos se vyrábí ze smetany, mléčné bílkoviny a smetanové kultury. Tato smetana má o něco vyšší obsah tuku, a tak má plnější chuť.
Zakysané mléčné výrobky jsou lépe stravitelné a pozitivně ovlivňují naši střevní mikroflóru. Pomáhá také s potížemi se zácpou nebo naopak s průjmem. Dále obsahují mléčné bílkoviny, které pomáhají budovat naše svaly a podporují činnost našeho mozku. Z vitamínů zde najdeme především ty rozpustné v tucích, tedy A,D, E a K, a vitamín B.
Zakysaná smetana 16% tuku Pilos se používá jak na vaření, tak i na přípravu dezertů. Často se používá ke zjemnění polévek (dýňová, z červené řepy, mrkvová, rajská, ...). Ve sladkých dobrotách ji použijeme například při přípravě avokádového cheesecake, čokoládové muffiny nebo LC termix.