zeleninové rizoto s kuřecím masem
zeleninové rizoto s kuřecím masem se většinou připravuje na cibulovém základu. Hlavní přísadou je samozřejmě rýže, zelenina (nejčastěji směs mrkve, hrášku a kukuřice) a kuřecí maso. Pokrm se dochucuje solí a lze přidat i pepř či jiné koření.
zeleninové rizoto s kuřecím masem je lehce stravitelný, zdravý pokrm, který má určitě pozitivní vliv na naše zdraví (obsahuje bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerální látky i vlákninu). Rýže je přirozeně bezlepková potravina, a proto lze toto jídlo podávat i při celiakii.
při přípravě pokrmu používejte kvalitní olivový olej vhodný pro tepelnou úpravu, čerstvou zeleninu (namísto mražené nebo sterilované) a libové maso bez kůže. Pokrm můžete sypat strouhaným sýrem. Při redukci hmotnosti zvyšte podíl zeleniny a libového kuřecího masa.