Potraviny
keyboard_arrow_right
Jídla a přílohy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
zeleninový vývar čistý

zeleninový vývar čistý

Zadej množství a jednotku
close
= 100 ml
edit Zapsat do jídelníčku
5,3 kcal
Také 22,1 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
0,1 g
Doporučený denní příjem: 118 g
fiber_manual_record
Sacharidy
1 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
0,5 g
fiber_manual_record
Tuky
0,1 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Doporučený denní příjem: 28 g
Sůl
0 g
Vápník
-
Sodík
-
Voda
100 g
PHE
5 mg
0%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Paušální výdej
Lehce aktivní
keyboard_arrow_down
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
8 %
fiber_manual_record Sacharidy
83 %
fiber_manual_record Cukry
42 %
fiber_manual_record Tuky
8 %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
0 %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Obsahuje...
Pozitivní vliv na zdraví
Více o této potravině

Zeleninový vývar čistý se nejčastěji vaří z kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), pórku, cibule, česneku, vody, soli a pepře. Na troše rostlinného oleje se orestuje cibule, a pak se přidá nakrájená zelenina. Chvíli vše restujeme, a pak zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nakonec se přidává koření a čerstvá petrželová nať.

Čisté domácí zeleninové vývary rozhodně patří do zdravého životního stylu a výborně se hodí i do redukční diety. Obsahují totiž řadu vitamínů a minerálních látek, které jsou ukryté v zelenině. Vždy dávejte přednost doma připravenému jídlu před tím průmyslově zpracovaným. Polotovarům, bujónům v kostce a různým podobným výrobkům se raději zcela vyhýbejte.

Připravit si vlastní zeleninový vývar není nic složitého. Stačí vzít kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, bylinky a vložit je do studené vody. Vše pak přiveďte k varu a nechte zeleninu pozvolně vyvařit. Zeleninový vývar se zeleninou se používá k vaření hustých polévek (dýňová, brokolicová, cizrnová, žampiónová, z červené řepy s fazolemi, ...). Je potřebný také k přípravě květákového dhalu nebo třeba zepečených jáhlových noků.

Potravinu si můžeš zapsat do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
Více než 7 milionů uživatelů
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Jsem s Vámi něco málo přes týden a už mám dole necelé 2kg, když to takhle půjde dál, tak budu nadšená. Můj cíl je ještě shodit 3-5kg. Hlídám si sve Kj a večeři si dopočítám. Jím vše jen v rozumné míře. Když jsem někdy nahraně, tak mě to donutí si jít i zacvičit abych si mohla dát to na co mám chuť a vešla bych se do Kj. Super, díky :)
Za mě nejužitečnější aplikace, kterou jsem kdy vyzkoušela.
Dobrý den. Jste naprosto úžasní! Díky systému \"Kalorických tabulek\" jsem za 5 měsíců shodila 13 kg ! Dostala jsem se opět na mou dívčí váhu a nestálo mě to žádnou velkou námahu ani peníze, které bych zřejmě investovala do výživových poradců. Ani nemusím kalorie složitě počítat, tabulky vlastně vše udělají za mě. Spoustu let jsem se přibíráním na váze trápila a netušila jsem, že to může být tak jednoduché ! Tvůrcům a provozovatelům moc děkuji.
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení