Žervé s kápií Pilos
Žervé s kápií Pilos se vyrábí z tvarohu, smetany, sušeného mléka, bramborového škrobu, barviva a ochucující složky, která obsahuje pitnou vodu, jedlou sůl, kapiový protlak, kousky kapie, modifikovaný škrob a další látky.
Sýr žervé je jak zdrojem bílkovin, tak i tuku. Čistý sýr bez příchuti je vhodnější volbou, poněvadž neobsahuje navíc přidávaná barviva a ochucující látky. Takovýto výrobek lze zařazovat do jídelníčku zdravých a aktivních jedinců. Poněvadž se jedná o mléčný výrobek, tak by se mu měli vyhnout osoby s alergií na mléko a laktózu.
Žervé s kápií Pilos se používá k namazání chleba, pečiva i sucharů. Pečivo si vybírejte kvalitní, ideálně celozrnné nebo grahamové, má totiž vyšší obsah vlákniny, která příznivě ovlivňuje činnost střev. Určitě budete souhlasit, že i chléb nejlépe chutná čerstvý, pokud tedy rádi zkoušíte nové věci, pak si zkuste upéct svůj vlastní domácí chléb.