zmrzlina vanilková
Zmrzlina vanilková patří k oblíbeným letním laskominám, a tak ji najdete téměř v každé cukrárně, na koupališti i na pouti. Krémová vanilková zmrzlina obsahuje hlavně sacharidy, cukry a tuky.
Zmrzlina by se rozhodně neměla jíst ve velkém množství každý den, ale pokud si jednou za čas v létě dopřejete porci své oblíbené vanilkové zmrzliny, tak se vám nic špatného nestane. Tuto pochoutku si ale poctivě zapište do svého denního příjmu kalorií a podle toho pak přizpůsobte zbytek jídelníčku.
Pokud bude trošku kreativní, tak i při hubnutí si můžete užít zmrzlinu a bez výčitek. Stačí na to jít chytře. Připravte si domácí zmrzlinu z banánu a datlí, tvarohu nebo i z fazolí. Hlavní výhodou této zmrzliny je, že nebude obsahovat průmyslově zpracovaný tuk a velké množství cukru.