Celozrnný toustový chléb Albertovo pekařství
Celozrnný toustový chléb Albertovo pekařství se vyrábí z celozrnné mouky, pitné vody, pšeničné mouky, pšeničného kvasu, řepkového oleje, jedlé soli s jódem, droždí, cukru, zlepšujících přípravků a regulátoru kyselosti.
Trvanlivé pečivo, které má dlouho vydržet, obsahuje řadu stabilizátorů a přídatných látek. Některé z nich nejsou pro naše zdraví hrozbou, jiné zas mohou naše zdraví poškozovat (alergie, kožní problémy, zažívací obtíže, ...). Pečivo, které obsahuje pšeničnou mouku, je zdrojem lepku, kterému by se měli vyhnout osoby, které na něj mají alergii.
Celozrnný toustový chléb Albertovo pekařství se tradičně používá k přípravě zapečených toustů nebo i k výrobě opečených krutónů do polévky. Toustový chléb není nezbytně nutné jen kupovat, ale je možné ho i upéct doma (máslový toustový chléb celozrnný).