chléb dřevorubecký
Chléb dřevorubecký obsahuje především sacharidy. Pro výrobu dřevorubeckého chleba by měla být, jako základní surovina, použita pšeničná a žitná mouka. Je však možné, že některé receptury se dle různých zdrojů mohou odlišovat. Někteří výrobci přidávají do chlebů látky, které mají zlepšovat vlastnosti potraviny (regulovat kyselost či zásaditost, prodlužovat trvanlivost, ...).
Při snaze o dodržování zásad zdravé výživy je vhodné vsadit na chléb s vyšším podílem žita než pšenice (žitnopšeničný nebo žitný chléb) nebo chléb celozrnný, kde je více vlákniny a výživných látek. Pšeničnožitný chléb by však zdravému člověku neměl uškodit a to ani při denní konzumaci.
Pokud se chcete vyhnout konzumaci umělých látek, které mají zlepšovat vlastnosti chleba, zajděte si pro něj do obchodu se zdravou výživou nebo si upečte vlastní pecen z jednotlivých ingrediencí (předpřipravené směsi jsou většinou méně vhodné). Jestli nevíte jak na to, tak se stačí jen držet osvědčeného receptu na žitný chléb.