chléb lámankový vícezrnný
Chléb lámankový vícezrnný je vícezrnný výrobek, jehož základem je pšeničná a žitná mouka. Vícezrnné výrobky se zpracovávají z mouky, do níž jsou kromě pšenice a žita přidány také jiné obiloviny, luštěniny či olejniny a to alespoň v objemu 5% z celkového množství.
Na trhu nalezneme mnoho druhů vícezrnných chlebů, jejichž složení se může lišit. Některé lámankové chleby obsahují i siřičitany, fosforečnany a jiné nevhodné přídatné látky. Lámankový chléb vícezrnný bez obsahu přídatných látek lze použít v rámci racionální diety.
Dávejte přednost konzumaci pečiva z celého zrna, kvalitním chlebům z kvásku nebo žita. Nejlepší je, když si chléb připravíte doma. Je to poměrně snadné a výhodou je, že máte dokonalý přehled o jeho složení a čerstvosti. Nevíte jak na to? Vyberte si v našich receptech chléb, na který máte chuť a následujte postup (domácí, cuketový, celozrnný, ...).