Fresh flour tortillas Nuevo progreso
Fresh flour tortillas Nuevo progreso jsou pšeničné tortily, které se používají k přípravě tradičních mexických nebo španělských jídel. Ve složení najdete pšeničnou mouku, pitnou vodu, neztužený rostlinný tuk (palmový, kokosový), kypřící prostředek (kyselý pyrofosforečnan sodný, jedlá soda), sůl, emulgátory (mono a diglyceridy mastných kyselin, difosforečnany, uhličitany sodné, guma guar), zvlhčující látku (glycerin), konzervanty propionát kalcia, sorban draselný a kyselinu mléčnou.
Klasické pšeničné tortily obsahují lepek a mají méně vlákniny než ty celozrnné. Nejsou tedy vhodné pro osoby, které mají alergii na lepek a výrobky z pšenice. Výhodou celozrnných výrobků je, že více zasytí, tato schopnost je dána vyšším obsahem vlákniny.
Fresh flour tortillas Nuevo progreso můžete naplnit kuřecím masem, čerstvou zeleninou, fazolemi nebo šunkou a sýrem (cheddar, niva, mozzarella, ...). Z tortil je možné vykouzlit i velmi chutný slaný koláč se špenátem.