Hokkaido dýně pečená
Hokkaido dýně pečená je velmi chutná a může se používat jako příloha k masu. Dýně Hokkaido je zdrojem provitamínu A, vitamínu C, vitamínů skupiny B, betakarotenu. Z minerálních látek zde najdeme draslík, vápník, hořčík a železo. Příprava pokrmu je snadná, stačí dýni nakrájet na menší kousky, omýt ji a vyskládat na pečící papír. Je možné ji lehce pokapat kvalitním olejem i přidat své oblíbené koření.
Díky nízkému obsahu sodíku a vysokému obsahu draslíku má dýně Hokkaido pozitivní vliv na srdeční i ledvinové potíže. Obsažený vitamín C podporuje obranyschopnost našeho organismu a pomáhá nám předcházet virózám, nachlazením a sezónním chřipkám.
Hokkaido dýně pečená se může konzumovat samotná nebo ji lze přidat do dalších jídel, například do těstovin, rizota nebo čočky. Výborná je také kombinace s bramborovými noky (gnocchi s pečenou dýní). U nás najdete ale i další zajímavé recepty například dýňový lowcarb chléb nebo dýňový salát z Hokkaido.