Jihočeský tvaroh polotučný Madeta
Jihočeský tvaroh polotučný Madeta je mléčný výrobek s vysokým obsahem bílkovin. Jsou v něm zastoupeny vitamíny A, C, E, D, B6 i B12. Z minerálních látek tu najdeme především vápník, hořčík, draslík, mangan a zinek.
Díky vysokému obsahu bílkovin a rozumnému množství tuku je polotučný tvaroh skvělou potravinu pro racionální i dietní jídelníček. Má také vysokou sytící schopnost, a tak po jeho konzumaci nebudeme mít brzy hlad. Vápník je pro naše tělo velmi důležitý prvek, podílí se totiž na síle a zdraví našich kostí a zubů. Díky němu se můžeme vyhnout osteoporóze, která trápí především starší osoby.
Způsobuje-li vám trávení laktózy trávicí potíže nebo trpíte její intolerancí, pak si můžete tvaroh bez laktózy. Klasický bílý tvaroh je všestrannou potravinou, která má v kuchyni své nezastupitelné místo. Může se stát součástí slaných pomazánek i sladkých dortových krémů. Tvaroh je možné využít i k vytvoření domácí pleťové masky nebo obkladu na klouby či bolavý krk.