Potraviny
keyboard_arrow_right
Minerální látky
keyboard_arrow_right
Sodík

Sodík

Mezi základní přírodní zdroje sodíku patří:
stolní sůl, mrkev, artyčok, slaneček, řepa, fazole, ledviny a slanina
K čemu sodík potřebujeme?

je potřebný pro správnou funkci nervů a svalů
pomáhá předcházet slunečnímu úpalu
nadměrný příjem sodíku z kuchyňské soli vede ke zvýšenému vylučování draslíku
Název Energetická hodnota (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) Vláknina (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
57,6 10 3,5 0,3
73,2 0,4 17 0 2
4,4 0,2 0 0,4 0
47,3 3,4 4,9 1,5
748 0,7 0,52 82,6
152 13 1,1 10,6
Na stránku:
1 - 10 z  15089
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení