káva turecká
Turecká káva se vyrábí mletím kávových zrn. Turecká káva nebo káva s logrem je nefiltrovaná a má tak vyšší obsah kofeinu.
Kvalitní turecká káva má silné povzbuzující účinky. Díky tomu, že tento typ kávy je nefiltrovaný obsahuje více kofeinu, tak se jeho konzumace nedoporučuje osobám s vysokým krevním tlakem, žaludečními vředy a nemocemi srdce.
Turecká káva je nejlepší čerstvě namletá. Pokud patříte mezi labužníky, kupte si raději celá kávová zrna a namelte si je doma, těsně před přípravou kávy. Odměnou vám bude nádherná vůně a skvělá chuť. Káva se přidává i do dezertů, kterým dodá ten správný šmrnc, u nás najdete recept na lahodný kávový řez. Kávovou sedlinu neboli logr můžete dále využít k péči o pleť, vyzkoušejte třeba peeling nebo obličejovou či vlasovou masku.