kuřecí prsa restovaná
Kuřecí prsa obsahují mnoho cenných bílkovin a jen malé množství tuku. Restování je prudké opečení na malém množství dobře rozehřátého tuku. Jedná se o způsob tepelné úpravy pokrmů, kterým stačí krátká doba přípravy (některé druhy masa, zelenina, ...).
Tento pokrm je vhodný pro osoby upřednostňující zdravý životní styl. Úprava restováním je jedním z nejšetrnějších způsobů, při kterém si jídlo zachová žádoucí nutriční látky. Vhodně doplněná restovaná kuřecí prsa mohou bez obav zařazovat i lidé s redukční či diabetickou dietou. Ocení je i osoby, které mají zvýšenou potřebu bílkovin a nechtějí přijímat zbytečně mnoho tuku.
K restování používejte olej s doporučením „vhodný pro tepelnou úpravu“ či sádlo, které snese, stejně jako tento typ oleje, vyšší teploty. Při nákupu kuřecích prsou, dbejte na to, aby nebyla označena jako „křehčená“. Tento pojem neznamená, že je maso lepší chuti. Křehčení je naopak proces, při kterém se do masa navíc vpravuje voda, sůl, škrob a nezbytná éčka. Ve výsledku tedy kupujete asi o 20 % více vody a chemie, než u nekřehčeného produktu. Máte rádi kuřecí prsa, ale zrovna nevíte, jak si je připravit? Inspirujte se v našich receptech - kuřecí plátek se žampiony a salátem nebo kuřecí prsa se špenátem a bramborem.