kuřecí prsa vařená v páře bez kůže
kuřecí prsa bez kůže obsahují mnoho cenných bílkovin a jen malé množství tuku. Najdeme zde i některé vitamíny a minerální látky, jejichž množství se odvíjí od způsobu chovu kuřete. Vaření v páře je jedním z nejšetrnějších způsobů tepelné úpravy, při které si pokrm zachovává většinu nutričních složek.
kuřecí prsa bez kůže vařená v páře ocení lidé vyznávající zdravý životní styl, i osoby s různými typy diet (dieta diabetická, redukční, dieta s omezením tuku, ale i dieta výživná). Díky tomu, že se jedná o velmi dobře stravitelné a jemné maso, je vhodné také pro děti a starší lidi. Pro svůj vysoký obsah bílkovin jsou kuřecí prsa ceněna také u sportovců. Bílkoviny naše tělo potřebuje pro zajištění všech běžných funkcí, které jsou nezbytné pro řádný růst a tvorbu tělesných tkání.
pokud máte možnost volby, kupujte maso raději ve farmářské prodejně nebo u osvědčeného řezníka. Takový produkt bývá výživnější a chutnější než maso ze supermarketů.