kuřecí steak
Kuřecí steak nám nabízí velké množství živočišných bílkovin a zároveň i značné množství vitamínů skupiny B či minerálu selenu.
Výhodou kuřecího masa je jeho snadná stavitelnost, vysoký obsah kvalitních bílkovin a jen malé množství tuku - zejména pokud se konzumuje bez kůže. Jedná se tedy o ideální potravinou pro redukční či šetřící dietu. Ocení ho také sportovci, kteří budují svalovou hmotu. Obsažený selen má antioxidační schopnosti a chrání náš organismus proti volným radikálům. Vitamíny skupiny B pomáhají tělu metabolizovat sacharidy, aminokyseliny i tuky.
Ideální je kupovat kuřecí maso českého původu, protože má zákazník záruku, že bylo kuře chováno a zpracováváno podle přísných norem EU. Kuřecí steak chutná skvěle například s červenou nebo černou čočkou. Rádi byste zkusili něco nového? Pak tu pro vás máme recept na kuřecí maso v mandlovém těstíčku, které chutná naprosto skvěle.