lehká tvarohová pomazánka
lehkou tvarohovou pomazánku lze připravit podle mnoha receptů nebo dle své vlastní fantazie. Podle kvality a poměru jednotlivých ingrediencí se bude odvíjet obsah výsledné pomazánky.
domácí pomazánka z tvarohu a dalších čerstvých surovin je vhodným pokrmem pro zdravý životní styl i redukční dietu.
k přípravě pomazánky používejte tvaroh z kostky, který můžete v případě potřeby mírně naředit (mlékem). Některé tvarohy ve vaničce jsou příliš řídké. Do tvarohového základu se výborně hodí jemně nastrouhaná zelenina, čerstvé či sušené bylinky, koření (např. sladká či pálivá paprika, zelený pepř, curry aj.), jemně usekaná cibule či naťová cibulka, česnek, křen i jiné ingredience. Možností je nespočet. Na zjemnění můžete přidat malé množství másla, smetany či šlehačky. Při redukční dietě pomazánku obohaťte lžičkou kvalitního oleje lisovaného za studena (místo smetany). Vyhněte se kupovaným pomazánkám, u kterých neznáte složení. Mohou být zdrojem mnoha nežádoucích látek (konzervatnů, barviv, emulgátorů apod.).