Lučina Jogurtina
Lučina Jogurtina je vyráběna z tvarohu, jogurtu, sušené syrovátky, soli, jogurtového aroma a zahušťovadel (stabilizátorů) xanthanu a gumy tara (E415 a E417).
čerstvé sýry jsou zdravé zejména pro svůj obsah vápníku, jenž je nepostradatelnou látkou v našem těle. Je základem kostí, zubů i nehtů, ale najdeme ho také ve tkáních a tělních tekutinách. Xanthan je většinou dobře snášen, ale vzhledem k tomu, že se vyrábí z kukuřice, sóji a jiných rostlin, které mohou být samy o sobě alergenem, existuje u citlivých osob riziko vzniku alergické reakce (může být doprovázena zažívacími problémy či bolestí hlavy). Guma tara je při běžných dávkách považována za bezpečnou látku (nejsou známy žádné nežádoucí účinky).
lučinu Jogurtinu nemusíte mazat jen na chléb či pečivo. Hodí se také do dresinků, omáček nebo ji můžete použít na sladko – hodí se s ovocem, müsli, ořechy či medem nebo jí můžete vylepšit domácí tvarohové krémy, puding apod.