Máslo 82% Pilos
Máslo 82% Pilos nám do jídelníčku přidá tuky. Jeho předností je, že obsahuje cenné vitamíny D, E, K, A, které jsou ale rozpustné právě jen v tucích.
Pokud máslo používáme s rozumem, tak je bezpochyby pro naše zdraví prospěšné. Je dobré ale mít na paměti, že energetická hodnota másla je opravdu vysoká. V případě, že se snažíte hubnout, to tedy s jeho množstvím nepřehánějte a hlídejte si kolik si ho namažete na chléb nebo přidáte do jídla. Máslo obsahuje ale také cholesterol, který stojí za rozvojem srdečních a cévních chorob.
Máslo by se mělo skladovat v neprůhledném obalu, protože světlo má negativní vliv na jeho kvalitu. Pokud budete mít možnost někdy zakoupit ručně stloukané máslo, tak toho určitě využijte. Jeho chuť je o dost výraznější, a tak si na něm určitě pochutnáte. Stloukané máslo si můžete vyrobit dokonce i sami doma, stačí mít smetanu, jenž obsahuje více než 30% tuku. Máslo je hlavní surovinou pro vaření i pečení. Skvěle dochutí omáčky, polévky i různé sladké a slané kaše. Používá se také při pečení koláčů, bábovek a buchet