Mleté kuřecí maso DZ Klatovy nám nabízí hlavně bílkoviny a tuky. Najdete tu také minerální látky a vitamíny, zejména vitamíny skupiny B.
Bílkoviny jsou velmi důležité pro správný růst našich kostí a svalů. Kvalitním mletým kuřecím masem lze zpestřit racionální, diabetický či redukční režim, obzvláště pokud ho správně připravíte. Vyhýbejte se přidávání velkého množství tuku, přidávání slaniny a tučných sýrů, a smažení na sádle.
Mleté maso nakupujte nejlépe v řeznictví, kde si ho můžete nechat i přímo namlít z vámi vybraného masa. Nákupu levných výrobků v supermarketech s označením „mletý masný polotovar“ se raději vyhněte, obsahují totiž často i různé nevhodné přídatné látky. Kuřecí mleté maso se využívá k přípravě karbanátků, masových kuliček nebo do lasagní.