nádivka velikonoční
základem velikonoční nádivky je bílé pečivo, které se nakrájí na kostičky a zpracuje spolu s kostičkami na cibulce orestovaného uzeného masa (uzeniny), vejci, mlékem, podušenými nebo spařenými kopřivami (lze nahradit špenátem apod.), kořením, případně dalšími ingrediencemi, v polotuhé těsto, jež se upeče v troubě do zlatova. Nádivka se nejčastěji servíruje s vařeným bramborem nebo jen se zeleninovým salátem.
velikonoční nádivka je energeticky velmi bohatý pokrm, jehož konzumace není vhodná zejména pro pacienty s redukční, či šetřící dietou.
vyzkoušejte nádivku ve zdravější podobě. Místo bílého pečiva použijte pečivo celozrnné, prorostlé uzené maso či uzeninu nahraďte libovým drůbežím masem a do pokrmu přidejte více kopřiv i pestrobarevnou zeleninu.