ovesná kaše v mléce
Ovesná kaše v mléce je oblíbená jak dětmi, tak i dospělými. Připravuje se pozvolným vařeným ovesných vloček v mléce. Kaši je možné dochutit kouskem másla, skořicí, kakaem i cukrem. Z výživových hodnot zde dominují sacharidy a vláknina.
Samotné obilné kaše se řadí mezi zdravá jídla, záleží spíše na tom s čím je kombinujeme nebo jak je dochucujeme. Držíte-li dietu, tak si hlídejte množství přidaných ořechů a semínek, které jsou zdrojem tuků a mají tedy hodně kalorií. Klasické čokoládě, nutelle a cukru se raději vyhýbejte.
Svou ovesnou kaši dochuťte čerstvým, sušeným nebo domácím kompotovaným ovocem. K doslazení můžete použít i nízkokalorické sladidlo, například sirup z čekanky nebo ze stévie. Máte-li alergii na klasické kravské mléko, pak ho můžete nahradit třeba kokosovým nebo mandlovým.