přírodní vepřový plátek
Přírodní vepřový plátek nám nabízí bílkoviny i tuky. Vepřové maso je bohaté na bílkoviny, draslík a vitamíny skupiny B. Najdeme v něm i poměrně velké množství tuku, jehož výše se v jednotlivých částech zvířete liší.
Při dobrém výběru masa a způsobu přípravy se vepřový plátek může stát součástí zdravé a vyvážené stravy. Při redukční dietě vybírejte maso, které obsahuje co nejméně tuku (panenka, kýta, pečeně, ...). Obsah živin v přírodním plátku závisí také na způsobu chovu zvířete, jeho možnosti pohybu, kvalitě krmiva a případných stravovacích doplňků.
Vyhněte se koupi marinovaných produktů, u kterých se dá hůře sledovat kvalita masa a které obsahují často velké množství soli a přídatných látek. Dejte raději přednost kvalitnímu masu z českého chovu. Přírodní vepřový plátek lze připravit jak na zelenině, tak i na houbách nebo žampionech. Jako příloha se skvěle hodí rýže, těstoviny nebo bramborové noky.