rajčata koktejlová
Rajčata koktejlová z minerálních látek nabízí fosfor, hořčík, vápník a draslík. Z vitamínů obsahují C, E, K a vitamíny skupiny B. V rajčatech je antioxidant lykopen, který je i známým červeným barvivem.
Rajčata jsou výborným společníkem pro hubnutí, poněvadž obsahují jen málo kalorií. Tato zelenina obsahuje přes 90% vody, spoustu vlákniny a kyselinu listovou, která je obzvláště důležitá pro těhotné ženy. Přesto, že jsou rajčata poměrně sladká, tak obsahují jen velmi málo cukru. Vláknina působí příznivě na správnou funkci našich střev.
Chcete-li rajčata koktejlová skladovat, pak je nedávejte do ledničky. Ideální teplota pro skladování se pohybuje lehce nad 10 °C, rozvine se tak lépe jejich chuť i vůně. Tato chutná rajčata se skvěle hodí jak do receptů s těstovinami, tak i do zeleninových salátů. Je také možné je přidat k pečivu, a vytvořit tak zdravou svačinu.