Velikonoční beránek tvarohový
Velikonoční beránek tvarohový obsahuje více bílkovin a méně sacharidů než klasický. Základem tvarohového beránka je pšeničná mouka, cukr, tuk, tvaroh, vejce a další přísady jako například prášek do pečiva, rozinky, kandované ovoce či ořechy. Pro lepší chuť se přidává i rumová esence/rum nebo vanilka/vanilkový cukr.
Polotučný a nízkotučný tvaroh je zdravá potravina, která nám nabízí kvalitní bílkoviny a jen malé množství tuku. Nadměrná konzumace sladkého pečiva z bílé mouky není vhodná zejména pro pacienty s redukční a diabetickou dietou. Nadměrná spotřeba sladkého pečiva může způsobovat zubní kaz nebo být příčinou nadváhy, obezity, hyperaktivity, psychické i fyzické závislosti a dalších zdravotních potíží.
Upečte si tvarohového beránka podle zdravějšího receptu. Bílou mouku nebo její část navíc můžete dobře nahradit moukou celozrnnou a klasický cukr vyměnit za obilný slad, melasu, javorový sirup, stévii nebo čekankový sirup.