vepřová kotleta bez kosti
Vepřová kotleta bez kosti obsahuje významné množství bílkovin, i tuku (záleží na konkrétním kusu masa) a najdeme zde také některé vitamíny a minerální látky (zejména vitamíny skupiny B, vitamíny A, D, E, sodík, draslík, hořčík, fosfor, aj.).
Libovou vepřovou kotletu lze zařadit v rámci zpestření racionálního jídelníčku. Ideální je přírodní způsob úpravy masa a příloha ve formě vařených brambor a zeleniny. Také je dobré dávat pozor kolik přidáme do pokrmu tuku, vepřové maso je totiž samo o sobě tučnější typ masa než například krůtí nebo kuřecí.
Pokud držíte redukční dietu, nahraďte vepřovou kotletu panenskou svíčkovou nebo libovou kýtou. Vepřová kotleta bez kosti se hodí například pro přípravu špízů, ke kterým se skvěle hodí například pečené brambory.