vepřová krkovice bez kosti libová pečená
Vepřová krkovice bez kosti libová pečená je bezpochyby velmi oblíbeným jídlem. Vepřová krkovice je bohatá na bílkoviny, draslík, vitamíny skupiny B a najdeme v ní i poměrně velké množství tuku.
Častá konzumace tučného vepřového masa jakým je krkovička nebo třeba bůček, není vhodná pro naše zdraví. Tučné vepřové maso má oproti jiným druhům mas vyšší energetickou hodnotu, a tak při nízkém energetickém výdeji podporuje zvětšování tukových zásob. Kromě toho může být příčinou zvýšené hladiny cholesterolu, krevních tuků či přispívat k onemocnění srdce a cév.
Pokud držíte redukční dietu, vybírejte si raději maso z libovější části prasete (panenku, kýta nebo pečeni). Zvolte také šetrnější kuchyňskou úpravu, dušení (vepřové maso pomalu dušené), vaření, pečení bez tuku nebo rychlé restování.