vepřová krkovička pečená
Vepřová krkovička pečená je šťavnaté maso s vysokým obsahem tuku. Vepřová krkovička je bohatá na bílkoviny, draslík či vitamíny skupiny B.
Díky tuku má vepřová krkovička vysokou energetickou hodnotu, a proto se nehodí zejména pro osoby se sedavým způsobem života a nadváhou. Její častá konzumace ale neprospěje ani štíhlým aktivním osobám.
Pokud hubnete, upečte si vhodnější maso. Z vepřového se hodí panenka či kýta, nebo si vyberte maso drůbeží nebo králičí. Pokud si krkovičku přeci jen koupíte, nekombinujte ji s dalšími vydatnými potravinami, jako jsou houskové knedlíky, špekové knedlíky, halušky, zelí zahuštěné jíškou, špenát se smetanou a vejci, gratinované brambory, ale dejte si ji jen se zeleninou nebo zeleninovým salátem, případně s malým množstvím brambor či kouskem celozrnného pečiva.