vepřová kýta bez kosti libová pečená
Vepřová kýta bez kosti libová pečená nám nabízí kvalitní živočišné bílkoviny. Libové vepřové maso obsahuje i draslík či vitamíny skupiny B. Toto maso obsahuje také tuky, najdeme jich tu více než v drůbežím nebo libovém hovězím mase.
Vepřová kýta bez kosti libová pečená se může stát součástí zdravé a vyvážené stravy. Dokonce i při redukční dietě si můžete občas tuto chutnou pečínku dopřát, ale nandejte si přiměřenou porci a vhodně ji doplňte. Vsaďte na vařené brambory, rýži nebo dušenou či čerstvou zeleninu.
Výslednou kalorickou hodnotu vašeho pokrmu může snadno snížit chutná příloha jako je zeleninové pyré (batátové, celerovo brokolicové, květákové či dýňové). Upřednostňujte maso zvířat z českých chovů, poněvadž lokální suroviny nemusí objet polovinu světa, aby se dostali do obchodu nebo do řeznictví. Maso se vyplatí kupovat, co nejkvalitnější. Raději zvolte menší množství a navštivte osvědčeného řezníka nebo místní farmu.