vepřová panenka pečená
Vepřová panenka pečená je lahodné a sváteční jídlo. Jedná se o nejkvalitnější šťavnaté maso, které je oblíbené i lidmi, kteří jinak vepřové příliš nevyhledávají.
Kvalitní vepřové maso nám nabízí bílkoviny, které jsou potřebné pro správný růst svalů a kostí. Vhodně upravenou vepřovou panenku, tedy pečenou nebo lehce restovanou, můžeme zařadit do zdravého stravování i do redukční diety. Jedná se totiž o nejméně tučný druh vepřového masa. Zvolte však i vhodnou přílohu, ideálně vařený brambor, rýži nebo pečenou či čerstvou zeleninu.
Z našich receptů můžete vyzkoušet campanelle se smetanou a s vepřovou panenkou. Pokud nedržíte přísnou redukční dietu, nebo si chcete jednou za čas báječně pochutnat, pak můžete vepřovou panenku obalit do pancetty (italské slaniny).