Potraviny
keyboard_arrow_right
Jídla a přílohy
keyboard_arrow_right
Hotové pokrmy a polotovary
keyboard_arrow_right
vepřová tlačenka

vepřová tlačenka

Zadej množství a jednotku
close
= 100 g
edit Zapsat do jídelníčku
254 kcal
Také 1 063 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
14,8 g
Doporučený denní příjem: 118 g
fiber_manual_record
Sacharidy
2 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
-
fiber_manual_record
Tuky
20,62 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
11,05 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
100 mg
Vláknina
0,6 g
Doporučený denní příjem: 28 g
Sůl
2 g
Vápník
-
Sodík
0 g
Voda
-
PHE
740 mg
23%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Paušální výdej
Lehce aktivní
keyboard_arrow_down
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
40 %
fiber_manual_record Sacharidy
5 %
fiber_manual_record Cukry
0 %
fiber_manual_record Tuky
55 %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
30 %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Obsahuje...
Pozitivní vliv na zdraví
Více o této potravině

Vepřová tlačenka je z nutričního hlediska zdrojem plnohodnotných bílkovin. Energetická hodnota i množství tuku závisí na druhu užitého masa, což také určuje, kdo si na ní může pochutnat. Obecně lze říci, že vepřová tlačenka, světlá-i tmavá, jsou tučnější výrobky.

Vazivové tkáně, které tlačenka obsahuje, působí příznivě na klouby. Pokud držíte redukční či diabetickou dietu, vyměňte vepřovou tlačenku za tlačenku drůbeží, která obsahuje méně tuku. Tlačenka je kvůli způsobu výroby, tedy vaření s kořením, cibulí a česnekem nevhodná také pro dietu šetřící. Tlačenka je vhodnější pro fyzicky pracující, štíhlé a zdravé jedince.

Při nákupu tlačenky dávejte pozor na to, aby byla hmota kompaktní. Pokud z nakrájené tlačenky vypadává vložka (části masa, jater a tuku), je ve spojce málo kůží nebo se vařily příliš dlouho. Není-li tlačenka v jádru dobře tepelně ošetřena, bývá mazlavá a rozpadá se. Tlačenka nemá obsahovat žádné kosti, jejich úlomky či štětiny. V nákroji nesmí být ani nezpracované části surovin, otisky razítek, shluky koření nebo jiných složek. Nazelenalý okraj kostek masa v tlačence signalizuje málo soli, červená barva zase dusitanovou solicí směs, což svědčí o použití starší suroviny, původně pro přípravu tlačenky neurčené. Má-li tlačenka oslizlý, příliš lepkavý, svraštělý či jinak narušený povrch, je lepší si ji odpustit. Je totiž jisté, že v prodejně nedodrželi podmínky skladování. Vepřová tlačenka je dobrá s čerstvým tmavým chlebem a vychlazeným pivem. Oblíbená je i vaječná tlačenka, která se často připravuje v domácích podmínkách.

Potravinu si můžeš zapsat do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
Více než 7 milionů uživatelů
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Aplikace je skvělá. Pomáhá mi udržet přehled o tom co sním. Vůbec mi nevadí vyskakující reklama na premium verzi. Nerozumím tedy negativním komentářům, protože většina funkcí je zdarma.
Jasné, srozumitelné a neustále se doplňující. Super appka
Snad ještě nikdy jsem se nesetkal s tak perfektně fungující aplikací. Jednoduché, nápadité a s perfektním přehledem.
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení