vývar kuřecí se zeleninou
Vývar kuřecí se zeleninou kuřecí maso je zdrojem kvalitních bílkovin, nudle obsahují zejména jednoduché sacharidy. Většinou se do této polévky přidává i různý podíl zeleniny a tak zde nechybí ani některé vitamíny a minerální látky.
Kuřecí vývar podporuje trávení a je vhodný nejen při nechutenství. Obsažené vitamíny, minerály, bílkoviny, sacharidy i tuky jsou kompletní výživou pro organismus.
Pokud upřednostňujete opravdu silný vývar, vkládejte maso již do studené vody. Pokud ale dáváte přednost šťavnatému masu, vhazujte jej až do vody vroucí (maso se zatáhne a nepustí tolik chuti do tekutiny). Jestliže držíte redukční dietu, seberte z povrchu polévky před podáváním nadbytečný tuk. Místo klasických nudlí můžete použít nudle celozrnné a přidat i více zeleniny. Taková polévka pro vás může být i dobrou lehkou a kompletní večeří.