Celozrnný chléb se semínky
Hodnocení receptu
Ingredience
3 x lžíce (10 g)
2 x porce (10 g)
10 x 1 g
15 x 1 g
2 x 200 ml
280 x 1 g
220 x 1 g
2 x porce (10 g)
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
1 g
Postup přípravy receptu
1
V misce si připravíme droždí, vlažnou vodu a trochu cukru. Zakryjeme a necháme 10 minut na teplem místě.
2
Do mísy si nasypeme mouky, lněné semínko a sůl.
3
Přidáme droždí, semínka a zpracujeme těsto - vodu přiléváme postupně, podle hustoty.
4
Necháme hodinu kynout
5
Poté přendáme těsto na vál a zpracujeme v bochník. Popř, přidáme trochu mouky nebo vody, a rozehřejeme troubu na 220°C.
6
Než se trouba rozehřeje, ještě bochník na plechu s pečícím papírem přikryjeme utěrkou.
7
Po cca půl hodině snížíme teplotu na 180°C a dopečeme do zlatova.
120 minut
2 121 kcal
Také 8 881 kJ ● Energetická hodnota
68 g
Doporučený denní příjem: 118 g
373 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
11,3 g
37,9 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
4,1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
2,4 g
Polynenasycené
7,8 g
Cholesterol
-
Vláknina
70,1 g
Doporučený denní příjem: 27.5 g
Sůl
14,7 g
Vápník
124 mg
Sodík
0 g
Voda
400 g
PHE
3 399 mg
15%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Paušální výdej
Lehce aktivní
Složení nutričních hodnot
14 %
78 %
2 %
8 %
1 %
Podkategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku

Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.

Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.

Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.