croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou patří mezi velmi oblíbené sladké pečivo, které se objevuje na stole při snídani nebo svačině. Croissant se tradičně připravuje z vrstveného kynutého těsta, které je poměrně tučné, poněvadž obsahuje hodně másla. Poté se plní čokoládou, čokoládovým krémem nebo náplní.
Jedná se tedy o velmi kalorickou pochoutku, která nám do jídelníčku přidá poměrně dost tuku. Nevýhodou také je, že příliš nezasytí a nedodá vlákninu. Nejste-li tedy fyzicky aktivní nebo pravidelně nesportujete, tak si tuto pochoutku dopřejte jen velmi zřídka.
Croissant s čokoládou skvěle chutná s kávou, kapučínem nebo kakaem. Pokud však máte po ránu více času, pak ho investujte do přípravy nutričně vyvážené snídaně, která vám dodá všechny potřebné makroživiny a látky. Velmi oblíbený je například čokoládový mugcake nebo domácí čokoládové křupavé müsli.