kaiserka cereální
Kaiserka cereální je pečivo z bílé pšeničné mouky, vody a pekařské směsi (obsahuje zpravidla vlákninu, sušené brambory, kukuřičnou krupici, ...). Dále pak obsahuje rostlinný olej, droždí a sůl. Přidávají se i přídatné látky (různé stabilizátory a emulgátory, zahušťující látky, cukr, ...). Na posyp se používají různá zrnka a semena (sezamová, lněná, slunečnicová, maková, ...), pšeničná trhanka či žitný šrot.
Bílé pečivo se má obecně konzumovat s mírou. Kromě toho, že obsahuje méně výživných látek, tak nás i méně zasytí a za chvíli budeme opět pociťovat hlad. Celozrnné pečivo obsahuje více vlákniny a zasytí nás na delší dobu.
Vhodnost konzumace bílého / celozrnného pečiva u dětí závisí na jejich věku. Malé děti by měly konzumovat převážně bílé pečivo, poněvadž to celozrnné jim může způsobovat trávící obtíže. Pokud máte pečivo rádi, zkuste si upéct doma své vlastní bez přídatných látek, emulgátorů a stabilizátorů. Vyzkoušejte s námi chutné celozrnné housky.