krůtí maso syrové
Krůtí maso obsahuje mnoho plnohodnotných bílkovin a poměrně málo tuku (ten je soustředěn zejména v kůži a těsně pod ní). Najdeme zde také vitamíny skupiny B, zinek, vápník, železo a další zdraví prospěšné živiny.
Zařazení krůtího masa je vhodné při racionálním stravování i při redukci hmotnosti. Zinek má blahodárný vliv na fyzický vývoj dospívajících, podporuje imunitu a potenci. Vitamíny skupiny B působí kladně na nervovou soustavu, podílí se na metabolismu sacharidů, aminokyselin, tuků a jsou prevencí chudokrevnosti.
Při hubnutí je vhodné jíst krůtí maso bez kůže, připravené vařením, restováním, pečením nebo dušením. Z našich zdravých receptů zkuste třeba dušené krůtí maso se zeleninovou omáčkou nebo asijskou směs s fialovou rýží. Aby bylo krůtí maso chutnější, křehčí a šťavnatější, je možné jej před tepelnou úpravou naložit do marinády nebo jogurtu.