krůtí prsa restovaná
Krůtí prsa restovaná nám nabízí vysoký obsah bílkovin a jen velmi málo tuku. Příprava restováním patří mezi nejzdravější a nejšetrnější způsoby úpravy masa. Restování je výraz používaný pro prudké opečení na malém množství tuku, který je velmi dobře rozehřátý. Využívá především u potravin, jenž nevyžadují dlouhou dobu přípravy, hlavně tedy zelenina, těstoviny, vybrané druhy masa a ryb.
Krůtí maso je díky svému vysokému obsahu bílkovin ideální potravou do každého zdravého jídelníčku. Využít ho můžete i při redukční, bezlepkové a bezlaktózové dietě. Krůtí maso je velmi dobře stravitelné, a tak je vhodné i pro děti, seniory nebo osoby, které mají citlivější trávení. Díky svému obsahu vápníku posílí i naše kosti a zuby.
Při restování vsaďte na kvalitní tuk, který se nepřepaluje. Využít můžete sádlo, přepuštěné máslo zvané 'ghí' nebo kvalitní olej s označením 'vhodný pro tepelnou úpravu'. Pokud hledáte inspiraci, zkuste náš zdravý a chutný recept na krůtí na kari s batáty, mrkví a brokolicí.