krůtí stehno pečené bez kůže
Krůtí stehno pečené bez kůže obsahuje zejména velké množství kvalitních bílkovin a jen minimum tuku. Najdeme zde také vitamíny řady B, zinek, vápník, železo a další, zdraví prospěšné látky.
Krůtí stehno pečené bez kůže tak může být častou součástí racionálního, redukčního, diabetického i šetřícího jídelníčku. Kvalitní bílkoviny nám pomáhají budovat a udržovat svalovou hmotu i cítit se lépe zasyceni. Navíc mají ze všech makroživin i největší termický efekt, což znamená, že při jejich trávení spálíme nejvíce energie.
Aby nebyla krůtí stehna příliš vysušená, přikryjte je nejprve alobalem a odkryjte je až před koncem pečení. Vhodnou přílohou k pečenému krůtímu stehnu jsou vařené brambory, bramborová či bramborovo-mrkvová kaše. Nezapomeňte ani na zeleninový salát nebo dušenou zeleninu. Pamatujte na to, že v jídelníčku by měly být zastoupeny také tuky a že žádný extrém není zdravý!