olej olivový extra panenský
Protože je olej olivový extra panenský lisován „za studena“ z celých plodů olivovníku, zachovává si tak velké množství pro zdraví prospěšných látek. Kromě množství zdravých mastných kyselin je tento olej bohatý na vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E a K) či některé minerální prvky (železo, vápník, draslík, či hořčík).
Olivový olej extra panenský má příznivý vliv na kardiovaskulární systém a pomáhá zpomalovat proces stárnutí buněk. Olivový olej je vhodný i pro osoby s vysokou hladinou cholesterolu a pro lidi, kteří se snaží redukovat svou hmotnost.
Barva olivového oleje nemá žádný vliv na jeho kvalitu a chuť, ale závisí na odrůdě a zralosti použitých oliv. Olej olivový extra panenský je výborné přidávat do zeleninových salátů, poněvadž vám umožní správně využít i vitamíny rozpustné v tucích D, E, K, A. Výborně se také hodí do těstovinových jídel, dodá jim ten správný šmrnc.