Podmáslový chléb
Podmáslový chléb se peče z pšeničné a žitné mouky, soli, vody, podmáslí a dalších složek. Je typický měkkou střídkou s příchutí podmáslí a křupavou kůrkou.
Chléb a pečivo jsou především zdrojem sacharidů. Podmáslí v chlebu navyšuje podíl bílkovin a zvyšuje nutriční hodnotu. Vždy je lepší vybírat pečivo celozrnné nebo grahamové, poněvadž obsahuje více vlákniny a živin. Další jeho výhodou je, že nás mnohem lépe a na déle zasytí.
Podmáslový chléb se hodí jak pro přípravu snídaně, tak i večeře. Chléb a pečivo je potřeba doplnit kvalitní bílkovinou (libová šunka, méně tučný sýr, tuňák, rybičky nebo losos ve vlastní šťávě, ...) a zdrojem vitamínů (čerstvá zelenina, zeleninový salát, ...). Další zdroj bílkovin jsou různé domácí pomazánky, zkuste třeba tvarůžkovou s cibulí, avokádovou s vejcem, tuňákovou, rybičkovou nebo tvarohovou.