stehno kuřecí bez kůže a kosti pečené bez tuku
Stehno kuřecí bez kůže a kosti pečené bez tuku obsahuje především kvalitní živočišné bílkoviny. Najdete v něm i hodně vitamínů skupiny B a selenu.
Selen je minerální látka, která má silné antioxidační účinky, jenž brání naše tělo proti volným radikálům. Vitamíny ze skupiny B umožňují tělu efektivně zpracovávat sacharidy, tuky a aminokyseliny. Pokud je kuřecí stehno šetrně upravené, tedy pečené na sucho bez kůže a přidaného tuku, pak je ideálním pokrmem téměř pro jakoukoli dietu (racionální, redukční, diabetickou i šetřící).
Nedržíte-li přísnou redukční dietu, tak kuřecí můžete péct také s kůží, kterou pak odstraníte až na talíři. Takto upečené maso bude voňavější a šťavňatější, protože kůže ochrání maso proti vysušení. Šťavnatosti a křehkosti výsledného pokrmu lze také docílit naložením kuřecího stehna do bílého jogurtu.