krůtí maso pečené
Krůtí maso pečené je velmi chutné i výživné. Krůtí maso obsahuje mnoho kvalitních bílkovin a jen minimum tuku. Najdeme v něm také vitamíny skupiny B, zinek, vápník, železo a další, zdraví prospěšné látky.
Zinek má blahodárný vliv na fyzický vývoj dospívajících, podporuje imunitu a potenci. Vitamíny skupiny B působí kladně na nervovou soustavu, podílí se na metabolismu sacharidů, aminokyselin, tuků a jsou prevencí chudokrevnosti. Grilované krůtí maso se pro svou nízkou energetickou hodnotu může uplatnit při redukci hmotnosti.
Krůtí maso nemusíte naklepávat paličkou. Pokud je plátek příliš silný, stačí ho lehce naklepat rukou zatnutou v pěst. Přes maso si před naklepáváním položte fólii nebo igelitový sáček. Aby bylo maso šťavnatější a křehčí, můžete ho před pečením naložit do marinády a asi na půl hodiny vložit do ledničky. Jestli-že hubnete nebo z jiného důvodu omezujete příjem tuků, vyhněte se konzumaci krůtí kůže. Skvělou volbou jsou pečená krůtí prsa doplněná salátem caprese.